donderdag 23 januari 2014

Stofpotentie

Morgen wacht weer een spannende dag op me, lekker heel de dag in de stoffenwinkel aan het werk.
Nu klinkt het niet heel bruisend om stofjes te verkopen van half tien tot zes, maar morgen is het vrachtdag.
Vrachtdag is een mooie dag, de dag dat er fournituren, pakken cup-a-soup, kladblokken en extra balen stof worden aangeleverd. Een lekker drukke dag waarop je goed productief kan zijn.
Het mooiste van deze dag is dat er mogelijkerwijs nieuwe artikelen worden geleverd. Wij weten maar één dag van te voren wat er exact komt en aangezien ik woensdag niet werk, blijf ik tot het laatste moment in het ongewisse. Donderdag is daarom altijd een soort van sinterklaasavond. De pallets en karren worden net na negenen afgeleverd en bij binnenkomst krijg ik alvast een glimp van wat ik straks in mijn handen ga krijgen. Als we dan eenmaal de boel gaan uitpakken zijn de "ohh's en aaah's" niet van de lucht. Nieuwe stofjes zijn net cadeautjes, ze zijn een potentiële nieuwe jurk of tas die perfect bij mij past. Of het is eindelijk een stof waar mensen al máánden om vragen en nu een hoop klanten blij gaat maken.
Het kan ook anders zijn, soms krijgen we de lelijkste of de mufste balen van het gehele magazijn toegestuurd. Zo van: "Oh dat hebben we nog liggen, daar moeten we ook maar ééns van af". Dit kan echter ook tot lachsalvo's en meligheid leiden, waardoor het ook weer leuk is.
Het ergste is als er maar één karretje staat met enkel aanvulling. Dat is dan een soort van sinterklaasavond waarop je niet kreeg wat je had gevraagd.

Het aller, aller leukste is het uitpakken van de kratten met coupons. Coupons zijn restjes stof van gemiddeld 1 meter 50. Een deel hebben wij zelf ooit in de winkel gehad, maar sommigen hebben nooit een winkel van binnen gezien. Dat zijn lappen die leuk ergens op de kop konden worden getikt en vervolgens worden verknipt tot kleinere stukken. Een soort van grabbelton dus, een krat met lappen die je wel of niet kent en wel of niet leuk vindt. Een mooie bijkomstigheid is dat deze lappen een stuk goedkoper zijn dan als je ze aan de meter zou kopen. Dit alles maakt dat wij gretig gaan graaien om het na inspectie netjes uit te stallen. Het fijnste en misschien ook wel meest bevoorrechte aspect is dat ik als eerste de lappen zie en ze ook als eerste kan claimen.  Zo heb ik twee weken terug drie lappen gescoord, een semi feestelijke en chique satijnen jurk, een kleurrijke retro shawl en een retro plooien jurk met knoopjes voor.
Ja, wij verkoopsters zien geen lappen stof, maar eigen unieke creaties.

Ik ben benieuwd wat voor mooie broek ik morgen weer kan scoren!Geen opmerkingen:

Een reactie posten