woensdag 16 april 2014

Pimp je pump

Met mijn maat 42 is het altijd een uitdaging om een schoen te vinden met een beetje een knappe hakhoogte. Bijzondere hakken of hele hippe modellen zijn er al helemaal niet. Nu had ik daarom een tijdje terug al besloten dat ik net zo goed zelf mijn schoenen kon opleuken. Nu bleef het een uitdaging om een leuk schoentje te vinden, maar een paar dagen terug is het eindelijk gelukt.

Door middel van een matje studs heb de schoen een wat ruiger tintje gegeven.


Geïnspireerd geraakt? Studs op je schoenen plakken is, zoals je wel zal verwachten, heel simpel.
Wat hebben we nodig?

Een matje van aaneengeschakelde studs is het gemakkelijkst, omdat je anders één voor één de studs moet positioneren. Heb je losse studs, dan heb je ook een verdwijnstift en een centimeter nodig.

  
Passen en meten

Voordat je als een gek gaat plakken is het slim om de mat met studs goed af te passen op de schoen.  De schoen is immers niet plat, maar heeft een gewelfde vorm en dat maakt dat het matje niet per definitie goed op de hielvorm zal aansluiten. Vergelijk het met een vierkant papiertje dat je om een balletje probeert te vouwen.
 
Als je losse studs hebt, heb je hier natuurlijk geen last en kan je de boel makkelijker (in een gekke vorm) positioneren. Teken wel netjes met een verdwijnstift, potlood of krijtje de lijnen waarbinnen de studs geplakt moeten worden.

Plakken
Knip de studs die buiten je gebied liggen voorzichtig af (NIET met je stofschaar) en doe een druppeltje secondenlijn of Bizonkit op elke stud. Bij Bizonkit is het het slimste om de kit ook op de schoen aan te brengen en even te laten drogen om een mooie contactlijm te krijgen.
Plaats voorzichtig het matje en ga niet teveel schuiven, anders zit je met lijmresten op je schoen.
Druk de studs stevig op zijn plaats(even een doekje tussen je hand en de studs leggen) en laat even drogen.

KLAAR!

2 opmerkingen:

 1. Gaaf zeg!
  mag ik vragen waar je zon matje kan kopen met studs? Ik hoor het graag bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haai!
  Goede vraag , des tijds kon je ze dus bij Jan Sikkes kopen(zie t linkje in de tekst), maar daar zijn ze niet meer te krijgen. Na een Googlepoging zie ik dat Jan de grote Kleinvakman ze nog verkoopt:
  https://jandegrotekleinvakman.nl/index.php?item=studs-band--100mm--per-meter&action=article&aid=9462&lang=nl
  Ongetwijfeld zijn er nog meer plekken via internet. Even googlen op "studs per meter" bijvoorbeeld.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen