donderdag 26 juni 2014

Een praktische klus.

Ik heb vandaag een seksloze, maar wel praktische klus gedaan. Eentje die een keertje past bij de naam van mijn blog, omdat het een vrij mannelijke "home-improvement" taak betrof.
Ik heb, jawel, een HOR gemaakt! En het was super easy, want er kwam geen naaimachine of hamer aan te pas.
Stukje horrengaas van 2,50 de meter en wat zelfklevend klittenband.
Mocht je nu een vrouw zijn zonder man, vader, neef, vriend of leuke buurman, maar wil je wel graag dat de muggen buiten blijven? Lees dan verder.

Benodigdheden:
 1. Horrengaas, zo fijn mogelijk.
 2. Zelfklevend klittenband (beide zijden).
 3. Rolmaat
 4. Ontvettend schoonmaakmiddel zoals Dreft of keukenreiniger. Als je enthousiast bent kan je ook ammonia of wasbenzine gebruiken.
Wat gaan we doen?
 1. Bekijk wat voor materiaal je kozijn is. Kunststof is ideaal, want dan kun je het klittenband verwijderen zonder de boel te beschadigen. Bij hout is dit nog maar de vraag.
 2. Meet je raam op. Dat klinkt logisch, maar je wilt niet weten hoe vaak ik mensen aan de toonbank krijg die gordijnen willen laten maken en dan hun handen 50 centimeter uit elkaar houden en zeggen: uuhh, zo breed ongeveer?
 3. Maak je raam goed schoon en droog.
 4. Plak nu de harde hakenkant op je raam.
  1. Neem de gehele rol in je hand, haal het folie een stukje weg en plak het linksboven op het kozijn. Houd het band nu met je rechterhand strak terwijl je met links het folie verwijderd en de boel op zijn plek drukt/wrijft.
  2. Knip aan het einde het overtolige eraf.
  3. Plak dit weer onder het rechter uiteinde van de bovenste reep en herhaal het proces voor deze en de andere zijdes.
 5. Druk nu de zachte lussenkant op de reeds geplakte harde kant, met de plakstrip naar je toe dus.
 6. Als de twee op elkaar zitten haal je het folie van het klittenband en ga je voorzichtig het gaas plaatsen. Begin aan de bovenkant en trek vervolgens in de onderste hoeken de boel strak. Wrijf van binnen naar buiten over de plakbandranden. Misschien moet je soms een stukje loshalen om opnieuw te positioneren.
 7. Na het nawrijven en goed aandrukken is je hor klaar. Theoretisch kan je je hor ook van je raam halen en je raam wassen.
Easy as pie, ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten