woensdag 18 maart 2015

Verzamelwoede

De laatste tijd ben ik vreselijk druk met het runnen van de winkel, mijn webdesignbedijfje, de nodige huishoudelijke taken, sporten(iets met een belachelijke 18km Mud Masters) en het bijhouden van mijn sociale leven. Zodra er echter een klein stukje ruimte vrij komt gaan mijn gedachten direct naar de bak met stoffen in mijn werkkamer. Die bak moet echt eens leeg. Persoonlijk wordt ik er vreselijk onrustig van als er (ongerepte)lappen liggen te wachten tot ik er een keer wat mee ga doen. Die bak moet gewoon op, ik wil al die leuke stoffen in mijn kast hebben hangen en weer eens iets nieuws kunnen kopen! Ik betrap mezelf erop dat het naaien zo vlug mogelijk moet om die bak maar leeg te krijgen.
Waar is de tijd gebleven dat ik één of twee lapjes op voorraad had liggen? Ik denk dat een gemiddelde stofjesliefhebber kwijlend boven mijn stash hangt, dat doe ik zelf namelijk ook als ik er weer eens in kijk. De laatste tijd lukt het me dit te bedenken als er in de winkel een geweldig stofje binnenkomt of als ik ergens op een lappenmarkt een uniek exemplaar tegen kom. Het is vreselijk moeilijk, maar het kan gewoon niet langer. Ik zeg echt letterlijk tegen mezelf dat ik ook kan gaan shoppen in mijn eigen voorraad. Dit helpt echter niet altijd en zo ben ik bang dat die bak nóóit meer leeg komt.

Die bak is niet het enige voorraadprobleem, ik kan mijn hele straat bedekken met patroononderdelen. Hier geldt namelijk hetzelfde voor, je ziet een leuk tijdschriftje en dat jurkje MOET je gewoon hebben. Dus je koopt weer een boekje. Als ik nu een blouseje wil maken ben ik eerst drie uur bezig met het uitzoeken van een leuk modelletje. Op zich is het doorbladeren van die boekjes wel leuk, maar je weet op een gegeven moment niet meer wat je moet kiezen! Zo was ik laatst opzoek naar een leuk blousepatroon, maar nadat ik er vijf had geselecteerd was ik het zat. Nummer zes zag er goed uit en voldoet aan de eisen, klaar! Ik ben begonnen aan de de blouse / het shirt, waarvoor ik dus wéér een nieuw lapje had gekocht, maar die ligt nu voor 75% klaar te zijn op de stoel in de woonkamer. Waarom? Omdat ik ten eerste het shirtje een maat te klein had overgenomen en het daarom de nodige alteraties nodig had. Ten tweede, omdat ik vond dat het per definitie de nodige alteraties nodig had om een echt leuk shirt te worden. Ten derde, omdat ik de halslijn op geen enkele manier netjes kreeg. Strekking van het verhaal, ik kwam tijd te kort vorige week zondag en mijn voorraad is nog steeds niet geslonken.

De vraag is nu even, komt dit werkstuk af binnen de komende twee weken of heb ik mezelf in de tussentijd weer verwend met een nieuw lapje of tijdschriftje? Als het mee zit zie je binnenkort het werkstuk hier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten