maandag 2 maart 2015

Zomerstofgekte

Enkele donderdagen terug was het weer zover; 3 pallets met balen zomerstof werden de winkel in geschoven en 6 pallets met wintergoed gingen eruit. De dagen ervoor hebben we met veel moeite deze winterse pallets gevuld met door het hoofdkantoor geselecteerde balen. Een tijdrovende klus die zich elke winter en zomer herhaald.

Een aantal dagen hebben er dus 6 torens met onder andere mantelstoffen, dikke tricots en fleece in onze winkel gestaan. Met enige spanning hebben wij ons afgevraagd wat er voor deze berg winters goed in de plaats zou komen. Enige spanning omdat we eigenlijk wel weten wat er komt. Onze stoffen worden opgeslagen in het magazijn en komen negen van de tien keer het volgende seizoen weer terug. De wissel brengt ons dus niet dezelfde vreugde als een krat met coupons of een kar met nieuwe zomerstoffen. Nee, het pakjesavond 1992 gevoel krijgen we er niet van.

Je probeert in deze aankomende dagen al te bedenken wat waar zal moeten liggen. Dit jaar waren we verbaasd dat er nauwelijks fleece en gewatteerde voering uit ging (alsof mensen in de zomer winterjassen gaan maken...) Dat betekende dat er flink geschoven zou moeten worden, want de fleece zou nooit in zijn geheel passen op de plek waar het de seizoenen hiervoor had gelegen.
Uiteindelijk denk je het voor elkaar te hebben. Tot de dag des wissel zich aan doet.

Wij waren in eerste instantie verbaasd over de geringe 3 torens die we er voor terug kregen. Hoewel dat ogenschijnlijk weinig leek, betekende dat niet dat we dús plek hadden voor de fleece en voering. Dat vak waar t normaal in past wordt er niet groter door. Enige optie was, eerst alles uitpakken en neerleggen op de geijkte plaatsen.
Op drie kwart van pallet één kwamen we erachter dat de hoeveelheid blousestoffen vrij exorbitant was en dat 3 pallets winter gelijk staat aan 3 pallets zomer. Niet qua volume, maar wel qua hoeveelheid balen. De tussenstand; een gigantische berg met flodderige blousestoffen, 2 schappen linnen terwijl we rekening hadden gehouden met 6 schappen, géén lycra, ineens een overdaad aan kindertricots en géén plek voor de fleece of de gewatteerde voering. Ja, de fleece kan op de plek van het linnen, maar fleece zet je in de zomer niet op een prominente plek neer natuurlijk. Kortom, al onze eerder gemaakte plannen konden weer op de schop. Je snapt dat deze dag, naast een goede breinkraker, ook een frustrerende kan zijn.

Uiteindelijk hebben we na een dag of drie een redelijk definitieve indeling gemaakt en zijn we klaar voor de donderdagen die gaan komen. Je weet echter nooit wat die gaan brengen, wie weet worden we ineens overladen met 20 verschillende soorten jeans. Zo blijven die vrachtdagen speciaal, wordt het die barbiepop waar je al weken om had gezeurd of die tenenkrommende sudokupuzzel...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten